fbpx

Unde-s banii?!

Unde-s banii?!

Unde-s banii?!

Această întrebare este pusă de fiecare șef al companiei! Și în acest moment, toată lumea este stresată, începe să se agite, să caute răspunsuri, directorul financiar formezeă formule în excell, contabilul-șef formează „borderouri”, descarcă și salvează informații în tabele pentru a putea eventual seara să dea informațiile necesare conducerii.


Simți emoția?

Și vă voi spune că această situație stresantă o găsiți la toată lumea. În primul rând, bietul patron care a deschis firma se gândește „acum voi trăi, banii vor curge ca apa și mă voi odihni doar la Maldive” sau trebuie să ofere un raport despre munca de succes fondatorilor, care, la rândul lor, nu sunt interesați de ceea ce crede directorul companiei, dar vor să primească 300% pe an din investițiile sale! Și apoi mai este statul cu taxele lui! Înspăimântător!


În acel moment începem să căutăm problema… Întotdeauna căutăm și încercăm să înlăturăm simptomele bolii, dar aici trebuie să săpăm mult mai adânc. Acesta este sistemul de evidență din companie! În căutarea a tot ce este material, uităm de cel uman, în goana profitului maximal, uităm că acesta este imposibil dacă nu ai angajați mulțumiți care lucrează în condiții confortabile, fără stres extrem și sarcini de rutină, nu există ordine în depozit, iar dacă este atunci datorită unchiului Vasea care lucrează aici din ziua înființării și știe totul, nu aveți rapoarte sistematizate cu indicatori importanți cu ajutorul cărora să poți „dirija” cu ușurință afacerea în momentul unei situații periculoase.


Există multe sisteme de evidență, dar vă recomandăm sistemele de gestionare ale Firmei 1C! Acesta este un complex de diverse configurații care vizează evidența nu numai pentru contabilitate, ci și pentru diferite decizii de management. Cazuri de setare a acestora sunt nenumărate, dar cel mai important lucru este că putem adapta cu ușurință programul de management la nevoile individuale ale clientului.
Sunt sigur că orice patron cu mare plăcere este gata să formeze și să analizeze indicatorii de care are nevoie și să nu fie dependent de tabelele rezumative ale contabilului șef și de argumentele plictisitoare, de neînțeles ale directorului financiar. Orice director financiar va fi încântat de generarea rapoartelor necesare pentru analiză în câteva clicuri, ceea ce îl scutește de săptămâni de muncă minuțioasă în tabelele excell.
Contabilul-șef va răsufla în cele din urmă ușurat că nu are nevoie să stea până târziu și să caute unde s-au dus cei 10 lei, nu trebuie să petreacă săptămâni „închizând luna”, verificând fiecare rând în documentul de calculare a amortizării „mijloacelor fixe” .


Crezi că acesta este un basm?! Nu! Aceasta este realitatea!
Controlează banii, nu lăsa banii să te controleze!