fbpx

Atacurile de viruși reprezintă o amenințare reală pentru 1C!

Atacurile de viruși reprezintă o amenințare reală pentru 1C!

Atacurile de viruși reprezintă o amenințare reală pentru 1C!

Dragi clienți, astăzi vrem să discutăm problema actuală a virușilor și ransomware-ului care atacă 1C. Astfel de cazuri devin din ce în ce mai frecvente și vrem să vă spunem cum să vă protejați de această problemă.

Pe scurt despre modul în care virusul vă transformă informațiile într-o factură vertiginoasă pentru decriptare.

Cel mai adesea, virusul funcționează prin mesaje de e-mail și atașamente, prefăcându-se ca mesaje de la o bancă, birou fiscal, client mare sau partener. Tu, fără a bănui nimic, deschideți fișierul atașat și transformați instantaneu toate informațiile, inclusiv bazele de date 1C, într-un set incoerent de caractere și simboluri. Din acest moment, toate datele tale criptate sunt în mâinile atacatorilor și, desigur, aceștia încep să-ți ceară bani pentru decriptare. De obicei, acestea sunt sume cu trei sau mai multe zerouri, însă, după ce a plătit, nimeni nu garantează că informațiile vă vor fi returnate.

Ce să faci cu el?

Desigur, protecție 100%, din păcate, până acum nimeni nu a venit cu, totuși, toată lumea poate lua măsuri simple, dar eficiente pentru a-și proteja informațiile.

Deci, scriem:

Arhivăm bazele de date 1C în fiecare zi și le salvăm pe medii externe (în curând vom afișa un videoclip despre cum să le setăm automat)
Verificăm cu atenție adresele expeditorilor, iar dacă ceva încurcă, de exemplu, în adresa sau subiectul scrisorii, nu deschidem atașamente
Dacă vi s-a trimis o cerere de instalare a vreunui software, noi nu îl instalăm, ci luăm legătura cu expeditorul și clarificăm pe cât posibil toate detaliile.
O conversație specială despre linkurile din mesaje. Aceasta este cea mai comună metodă de a trimite viruși. În niciun caz nu le deschidem, aceasta este o modalitate garantată de a prinde criptograful.
Asigurați-vă că instalați și configurați corect antivirusul licențiat. Vă recomandăm să utilizați DrWeb (Dr Web). Vă vom ajuta să găsiți produsul potrivit și să vi-l livrăm.
Înăsprim politica de securitate a companiei, în primul rând, acordând o atenție deosebită parolelor. Rețineți că parolele trebuie să conțină simboluri, litere mari și mici și cifre.
Treceți la utilizarea tehnologiilor cloud (de exemplu, închiriind 1C de la Vipasoft, puteți afla mai multe despre el aici ;))
Dacă aveți întrebări despre politica de securitate, vă rugăm să ne sunați la (022) 444 201, vom încerca să dezvoltăm recomandări pentru dvs. cât mai mult posibil.